Όμιλος Γκόλφ Γλυφάδας Αθηνών
1966 - Σήμερα
Στις 20 Απριλίου του 1966, 198 άνθρωποι της Αθηναϊκής κοινωνίας υπογράφουν την ίδρυση του ιστορικού σωματείου με την επωνυμία «Όμιλος Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών». Οι περισσότεροι ήταν παίκτες του γκολφ που πριν την δημιουργία του γηπέδου της Γλυφάδας από τον ΕΟΤ, έπαιζαν στο μικρό γήπεδο της Βαρυμπόμπης ή στο εξωτερικό.
Στις 2 Αυγούστου του ιδίου έτους συνεδριάζει το πρώτο ΔΣ με πρόεδρο τον Τζώνη Σερπιέρη, έχοντας στην σύνθεση του συμβουλίου εκπρόσωπο του ΕΟΤ.
Διασημότεροι γκόλφερ-μέλη του ΟΓΓΑ υπήρξαν επί σειρά ετών οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Γεώργιος Ράλλης οι οποίοι βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη του Ομίλου.
Από τους αθλητές που εκπροσώπησαν τον Όμιλο και την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες στο εσωτερικό και εξωτερικό ξεχώρισαν στην πρώτη περίοδο οι Γιώργος και Στέφανος Βαφειάδης, ο Γιώργος Σωτηρόπουλος η Χρυσή Στράτου-Βαφειάδη ο Γιώργος Αρώνης καθώς και οι Γιώργος Γκίνης, Βασίλης Αναστασίου, Βασίλης Καραντζιάς και Αδάμ Σοφρώνης που αργότερα αρκετοί έγιναν επαγγελματίες παίκτες και δάσκαλοι του γκολφ.
Στη νεότερη γενιά διακρίθηκαν οι Σταύρος Παρθένης, Κων/νος Θεοδοσίου, Χρήστος Βαλασάκης και οι ακόμα πιο πρόσφατα οι Θάνος και Παναγιώτης Καραντζιάς, Θέμης και Βαγγέλης Γκίνης που σήμερα αποτελούν την νέα γενιά των επαγγελματιών παικτών-δασκάλων του γκολφ.
Οι σημαντικότεροι αγώνες που διοργάνωσε ή συμμετείχε ο ΟΓΓΑ ήταν το World Cup (1979) στο οποίο συμμετείχαν οι 2 καλύτεροι (επαγγελματίες κατά το πλείστον) παίκτες από κάθε κράτος, τα ετήσια International Amateur Championship of Greece, οι Μεσογειακοί Αγώνες του 1992.
Πρόσφατα και για 4 συνεχόμενα χρόνια ο ΟΓΓΑ διοργάνωσε το διεθνές τουρνουά για παιδιά έως 18 ετών Faldo Series Greece Championship, που ήταν αφορμή να επισκεφθεί την χώρα μας ο διασημότερος Ευρωπαίος παίκτης του γκολφ εν ζωή ο Βρετανός Sir Nick Faldo μετά από πρόσκληση του Ομίλου.
Το σωματείο σήμερα με ιστορία 50 χρόνων συνεχίζει την αθλητική και κοινωνική του δραστηριότητα, διατηρώντας την ίδια έδρα, τις ίδιες αρχές και τα ίδια ιδεώδη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές του. Την ανάπτυξη δηλαδή του γκόλφ στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι ο πολυνίκης σύλλογος σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών από juniors μέχρι seniors στα εθνικά πρωταθλήματα, τροφοδοτώντας την Εθνική ομάδα με αθλητές και αθλήτριες για τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.
Παράλληλα αναπτύσσει πλούσια δράση συνδυάζοντας τον αθλητισμό με κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης είναι το ζωντανό φυτώριο στη παραγωγή νέων ταλαντούχων γκόλφερ διατηρώντας ακαδημία που στελεχώνεται από μικρά παιδιά κορίτσια και αγόρια.